O nama

Planinarsko društvoPD “Medveščak“ Zagreb osnovano je krajem 1994. Točnije 15. prosinca 1994. godine održana je osnivačka skupština. Ideju o osnivanju je potaknuo dugogodišnji planinar Drago Vujić, uz potporu iskusnih planinara Sergija Kerića i Vlade Mlinarića. U radu osnivačke skupštine sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza, Planinarskog saveza Zagreba, predstavnici PD “Kapela“ i PD “Triglav“.

Današnje aktivnosti Društva su realiziraju se kroz brojne izlete i planinarske ture na osnovu godišnjeg plana izleta koji donosi Skupština društva. Redovito se provodi edukacija članova putem Opće planinarske školu koju organizira samo Društvo, te tečajeva u organizaciji HPS na kojima sudjeluju naši članovi (tečajevi za vodiče, markaciste, alpiniste, penjače). Na sastancima Društva se osim redovnih informacija priređuju predavanja i iskustva drugih planinara.

Članovi su aktivni i u pripremi materijala za web stranicu, fotografijama i tekstovima, te raznim društvenim aktivnostima. Svake godine organizira se druženje svih članova Društva i prijatelja na Danu PD Medveščaka.

Društvo održava i četiri planinarske staze u Hrvatskoj: na Medvednici Vidovec – Ročičeva sjenokoša (stazu br. 27), na sjevernom Velebitu Tromeđa – Lubenovačka vrata i Škrbina draga – Rossijeva koliba, na srednjem Velebitu Dabarska kosa – križanje Premužićke za Budakova brdo.

Planinarsko društvo “Medveščak” kroz godine razvilo je suradnju i prijateljstvo s mnogim planinarskim društvima iz Hrvatske i inozemstva, kao što su:HPD ''Napredak'' Zagreb, PD “Zagorske steze” Zabok, HPD “Zagreb-Matica” Zagreb, HPD “Lipa”, HPD “Kapela” Zagreb, HPD «Belecgrad” Belec, PD “Duga” Donje Jelenje, PD “Brežice” Brežice, Slovenija i PD “Svatovac” Lukavac, Tuzla, BiH.

Preradovićeva ul. 29
10000 Zagreb

Marjana Marković ( predsjednica )

    091 97 55 620

Ksenija Brletić Bernard ( tajnica ) 
    091 919 55 20

 

Please publish modules in offcanvas position.